MENÜ

Nyirokmasszázs


Bár valamennyi masszázsról elmondható, hogy az egészségre nagy mértékben pozitív befolyással van, technikájukban lényegesen különbözhetnek. Az európai gyógymasszázsok, mint például a kötőszövet vagy a szegment masszázs pontos anatómiai és a vegetatív idegrendszeri ismeretekre épülő masszázsfajták. A keleti masszázsoknál, mint a thai masszázs vagy a mau-ri, sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a test energiaáramlatainak harmonizálására, energiaközpontok szabályozására.

A nyirokmasszázs, ha lehet élni egy ilyen 21. századi kifejezéssel, egy ritka hibrid, mely a dán Dr. Emil Vodder biológus tapasztalataira és orvosi tudására épül, valamint a Kínai meridián masszázs alapvető technikáit ötvözi és foglalja magába. Az 1930-as években fejlesztette ki, és az európai orvosi körök sokáig nem voltak hajlandóak elfogadni, mert azokban az időkben nem volt engedélyezett a nyirokcsomók masszírozása.

A nyirokmasszázs másik neve a nyirokdrenázs. A drenázs szó jelentése víztelenítés, váladék és foyladék elvezetés, mely pontosan tükrözi a masszázs lényegét. Az évek múltán a nyirokmasszázs vagy nyirokdrenázs tudománya bebizonyított és elismert kezeléssé vált, mely azóta komoly terápiává fejlődött. Alkalmazható testsúlycsökkentésre, belgyógyászati, izületi problémák gyógyítására, de a legfontosabb hatása az immunrendszer erősítése és a méregtelenítés.

A nyirokmasszázs lényege, hogy technikája megfelelő használatával megszünteti a szöveti nyirokpangást, aktiválja az immunrendszert, beindítja a méreganyagok eltávolítását, ezáltal támogatva a sejtek és szövetek regenerálódását. Csökkenti a gyulladásra való hajlamosságot, a meglévő gyulladások gyógyulását támogatja.

Nyiroknedv keletkezik, mikor a kisartériákból folyadék kerül a szövetek közé. Ilyen például ha megégetjük a bőrünket, és helyén kis, szalmasárga színű folyadékkal teli hólyag keletkezik. Ennél sokkal súlyosabb módon halmozódik ez fel, ha gátolva van az elfolyás, traumák vagy gyulladások miatt. Ilyenkor a terület megduzzad, a bőr megfeszül. A nyirokcsomók (csecsemőmirigy, mandula, lép, vakbél stb.) feladata többek között hogy az immunrendszer védekezőképességéhez elengedhetetlen sejteket faktorokat termeljenek, ezért helyes működésük rendkívül fontos.

A nyirokdrenázs eredményeként a nyiroknedv visszakerül a keringésbe, a pangás és a duzzanat megszűnik. Az érpályára visszakerült nyiroknedv szállítja el a méreganyagokat is, majd később ez eljut a májhoz és a veséhez, ahol vagy átalakulnak vagy kiválsztódnak. Tehát a helyes alkalmazása sokrétű. Javítja az immunrendszert, aktiválja az anyagcsere folyamatokat, és közvetett módon javítja a keringést, a sejtek táplálék ellátását is.

A masszázs technikája körkörös, nyomó-simító mozdulatok. Az alapfogások a szív felé haladó, pumpáló jellegű fogások, melyek a nyirok elfolyását segítik elő a kulcscsont feletti részeken. A nyiroknedv gyűjtőterületeket (nyirokcsomókat) mindig az oda tartozó területek előtt kezdik kezelni. Ez azért fontos, hogy a perifériáról érkező elfolyás ne ütközzön akadályba. A nyirokcsomók masszírozása rendkívüli óvatosságot igényel. A kezelés időtartam egy-másfél óra is lehet. Látható és érezhető hatás érdekében nem elég egy kezelés, folyamatos kezelésre van szükség.

Jobb hatás érhető el más natúrmedicínák alkalmazásával, például szaunával, aromafürdőkkel.


vissza...

masszázs

 

kép


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Hírek

 •  Egy kis zene:

   

  ________________________________

   

   

    Frissült az "Érdekességek" topik:

   

  Feng Shui

  A masszázsok világa

   

  _______________________________

   

   

   

   

Szavazás

Hogy tetszik a honlapom?
Nagyon gáz!
Nem valami jó, de azért elmegy!
Tetszik, de lehetne jobb is!
Nagyon jó!
Asztali nézet