MENÜ

Feng Shui - Mi az a Feng Shui?

 

 

A Feng Shui,  mint fogalom szelet és vizet jelent. Értelmezése más szóval: környezet. Érezni a környezetet.

Ha figyelembe vesszük elveit, képes olyan körülményeket biztosítani a városlakók számára is, mint ha az érintetlen természetben tartózkodnának.

A Feng Shui 4000 éves múltra tekint vissza. Kínában hétpecsétes titokként kezelték, a napi élet belső titka volt, és csak a politikai változások révén vált mindenki számára nyitottá. A róla  szóló első európai tanulmányt Ernest J. Eitel tiszteletes, a Londoni Missziós Társaság tagja 1873-ban tette közzé.

A kínaiak ősidők óta hiszik, hogyha  az ember beavatkozik a természetbe, - csatornákat vág, alagutakat fúr, síneket, felhőkarcolókat épít, - az előre nem látható szerencsétlenséget okozhat.

Társadalmunkban az orvoskutatók is egyre szélesebb területen vizsgálják a környezet emberre gyakorolt   hatásait. Az építőiparban  már bebizonyosodott egyes építőanyagokról, hogy toxikus hatásúak, a magasfeszültségű vezetékekről pedig, hogy az emberi egészségre ártalmas sugárzásokat bocsátanak ki. Ennek hatására nagy változások történtek mind a települések, mind a lakóházak tervezésben, valamint a kivitelezésben.

 

Bővebben...

 

kép

kép

kép

 

 

 

 

 

  

kép

 

 

A masszázsok világa - Új!

masszázs

masszázs

masszázs

 

 

Rengeteg féle masszázs létezik. Vannak gyógyító masszázsok, melyek egy-egy betegség kezelésének kiegészítéseként a gyógyulást segítik elő, továbbá a tüneteket, fájdalmakat enyhítik. Vannak olyan masszázsok, melyek kifejezetten az izmok lazítására vannak kidolgozva, valamint léteznek kifejezetten stressz oldó masszázsok. A masszázs technológiák tárháza szinte kimeríthetetlen, és a legtöbb nem igényel túl magas képzettséget, akár otthoni alkalmazásra is kiválóak lehetnek. Ezek a technológiák megkönnyíthetik életünket, kellemessé tehetik a hétköznapokat.

A masszázs az ősi időktől kezdve a gyógyítás természetes velejárója, ugyan egy időre mintha feledésbe merült volna, melyhez erőteljesen hozzájárult vegyi társadalmunk iszonyatos mennyiségű gyógyszer ellátása. Az elmúlt években, ahogy próbálunk ismét visszanyúlni a természetes gyógymódok irányába, úgy válik ismét természetes részévé a masszázs a gyógyítás folyamatának. Hatalmas előnye, hogy nincs káros mellékhatása, nem kell túladagolástól tartani. Szakértő kezek alatt még az egészséges szervezet is újjáéled, megfiatalodik.

 

Bővebben...

 


kép

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírek

 •  Egy kis zene:

   

  ________________________________

   

   

    Frissült az "Érdekességek" topik:

   

  Feng Shui

  A masszázsok világa

   

  _______________________________

   

   

   

   

Szavazás

Hogy tetszik a honlapom?
Nagyon gáz!
Nem valami jó, de azért elmegy!
Tetszik, de lehetne jobb is!
Nagyon jó!
Asztali nézet