MENÜ

Yumeiho

 

 

 

A japán masszázsok közül a Yumeiho újszerű lehet Európában, noha a szigetországban már évezredes technikáról van szó, hivatalos rendszerezése csak 1978-ban történt meg Masayuki Saionji által. Ezt a manuál terápiát a saolin harcos papok alkalmazták egymáson és másokon. Hazánkban 1990 óta alkalmazzák, miután a gyógymód mai formájának megalkotója Magyarországra látogatott, és átadta tudását.

A távol-keleti masszázsok alapját és lényegét a meridiánrendszer törvényszerűségei adják. Ez az elmélet arról szól, hogy a testben a csatornákban (nadi) áramló energia (prana) akadálytalan áramlása jelenti az egészséges életet. Ha a test szimmetrikus és az izmok, kötőszövetek lazák, a test vér, nyirok és energiaáramlása tökéletes, betegség nem alakulhat ki. Azonban ha valahol bármilyen okból elakad az energiaáramlás, és asszimetria lép fel, ott betegség tűnik fel. A yumeiho masszázs célja, hogy a testben kialakult asszimetriákat állítsa vissza az eredeti állapotra legyen az egy izom lazítás, izületi blokk feloldása, vagy más kötőszöveti disszharmónia.

A yumeiho nem nevezhető kizárólag masszázsnak, mert tulajdonképpen három technikát foglal magába, mely valamennyi távol-keleti masszázsra jellemző. A masszázs, amelyet izomlazításra, vérkeringés javításra és anyagcsere – méregtelenítés fokozásra használnak. Az akupresszúra, melyben a test azon pontjait stimulálják, melyekkel belső szervekre gyakorolnak gyógyító hatást, és a manuálterápiás fogások, melyekkel az izületeket igazítják helyre.

A yumeiho masszázs gyakorlatában kiemelt szerepe van az SI izületnek, és a gerinc nyaki, háti és lumbális szakaszainak helyreigazításának, mivel ezt tartják a fő energiaoszlopnak. Az emberi testre két egymással ellentétes irányú erő hat. A gerincre ható lefele húzó gravitációs erő, és a két lábon ható alátámasztó erő, melyek a medence területén a keresztcsont és a medencelapátok közti feszes izületben találkoznak és erős nyíróerő alakul ki. A nagy igénybevétel miatt gyakran valamelyik oldali izület elmozdul helyzetéből, ami az egész medence elfordulását eredményezi, de ehhez a megváltozott statikai helyzethez a törzsnek és a végtagoknak is alkalmazkodniuk kell, így jön létre az asszimetria. Külföldi kutatások szerint az SI izület deformitása már a születés pillanatától is fennállhat, ami a gyermek anyaméhben felvett helyzetéből vagy a szülés folyamán alakul ki.

Ezt a masszázsfajtát ruhában végzik, a páciens és a kezelő is könnyű laza ruhát visel, a terápia a földön egy padlóra helyezett szivacson történik. A kezelés időtartama 45-60 perc, melynek során a kezelő az egész testet végigmasszírozza.
Érdekes, hogy míg a nyugati orvostudomány csak az utóbbi évtizedekben jött arra rá, hogy az SI izület milyen mértékben van kihatással az egész test statikájára és mozgásszervi betegségek kialakulására, addig a japán orvoslás már majd 5000 évvel ezelőtt tisztában volt ennek fontosságával.


vissza...

masszázs masszázs

 

 

kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírek

 •  Egy kis zene:

   

  ________________________________

   

   

    Frissült az "Érdekességek" topik:

   

  Feng Shui

  A masszázsok világa

   

  _______________________________

   

   

   

   

Szavazás

Hogy tetszik a honlapom?
Nagyon gáz!
Nem valami jó, de azért elmegy!
Tetszik, de lehetne jobb is!
Nagyon jó!
Asztali nézet