MENÜ


A TŰZ elem

Formája: háromszög
Színe: piros, illetve vörös
Száma: 9
Napszak: dél
Iránya: dél
Évszaka: nyár
Éghajlata: hőség
Bolygója: Mars
Tárgya: kandallók, mécsesek, gyertyák, kemence és minden hely ahol tűz ég, és fényt áraszt pl lámpák - ami piros színű, és három-szögletes formája miatt a piramis is ide sorolható.
Tája: sziklás hegyek, csúcsok
Háza: tornyok csúcsai, ferde szélű sarkos és éles tárgyak, piramisok és éles csúcsos tetők
Állata: vörös főnix
Címszavai: tüzes, nap, szenvedélyes
Tevékenysége: sütés, főzés, ami tűzzel, fénnyel kapcsolatos pl tűzrakás, napozás.
Szerve: szív, vékonybél, vérkeringés
Íze: keserű
Szaga: égett
Érzelme: öröm, szenvedélyes mert forró vérű
A Feng Shuiban használatos tárgyak jellemzői: ide tartoznak, általában a háromszögletű, éles tárgyak, piros színű bútorok, műanyag tárgyak, műszálas anyagok de az állati eredetű , bőr, szőrme, gyapjú is.

Ide sorolható az állati életet ábrázoló képek, a ló (mely a hírnevet erősíti) a főnix szobor vagy ablakkép (mely valóra váltja álmainkat).
Jó ide: piros színű élő vagy selyem virágok (pl a futó piros muskátli a gazdagság virága, de a cserepes is jó) élénk vöröses színű életfa, de ha van piros lámpaernyőnk itt jól aktivizál, és világítsuk meg e területet ha van rá mód. Továbbá jó szolgálatot tesznek ezen a helyen: a csigák, kagylók, korallok, és minden ami tüzet, vagy fényt ad, pl gyertyák, párologtatók, mécsesek. Ha ezen a területen (déli irány és a hírnév területe) ablak van tehetünk ide egy metszett feng shui kristályt. De ide valók még a híres embert ábrázoló képek, híres ember festményei, egy célba futó ember, vagy ló képe,saját oklevelünk, elismeréseink, és minden olyan tárgy ami által híresek szeretnénk lenni.
Ide sorolható: a templom torony, a ház tető, a meredek hegy, vagy azt ábrázoló kép is, de a hold- nap motívumok is. Ha valaki tv sztár szeretne lenni, akkor ide kell tenni a tv-t. Ide tartozik a Mars bolygó, és a telihold.
Ide tartozik: a keserű ízek, pl keserű fűszer növények (gyermekláncfű gyökér) piros
Ide tartozó életterület a Feng Shuiban: a hír és hírnév területe (déli irány) és keserű zöldségek, gyümölcsök, hajdina, rozs, zab.
Lehet ide tenni saját alkotásokat, bölcsességeket is, de általában akkor erősítjük ezt a területet, ha híres szeretnék lenni, vagy a karrieremet szeretném jobban működtetni, aktivizálni.
A lakás területeiből jellemzően ide tartozik: a konyha és az étkező.
A tűz tipusú ember jellemzői: forró vérű, szenvedélyes, gyors gondolkodású, cselekvő, de mástól is elvárja, sportos, hajlékony, beszédes, általában sikeres a másik nemnél.

vissza...

kép

 

 

kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


 

 

 

 

Hírek

 •  Egy kis zene:

   

  ________________________________

   

   

    Frissült az "Érdekességek" topik:

   

  Feng Shui

  A masszázsok világa

   

  _______________________________

   

   

   

   

Szavazás

Hogy tetszik a honlapom?
Nagyon gáz!
Nem valami jó, de azért elmegy!
Tetszik, de lehetne jobb is!
Nagyon jó!
Asztali nézet