MENÜ

Tibeti mézmasszázs


Ha már spirituális gyógyításról van szó, Tibet tradicionális szellemi erejéről nem szabad megfeledkezni. És mint minden gazdag kultúra, a tibeti hagyomány is őriz olyan sajátos masszázs technikákat, melyek nem hasonlíthatóak másokhoz.

A kezelés talán azokat az eljárásokat idézi, ahol a masszázshoz használt anyagnak van igazán fontos szerepe. A masszázs során nincsenek sem simító, sem gyúró vagy ütögető mozdulatok, a módszer a méz gyógyító erejére támaszkodik. A technika megtalálható a kínai és az orosz népi orvoslásban is, nyugatra orosz mézmasszázsként is ismerik.

A tibeti masszázs tehát inkább csak elnevezésében masszázs. Az vonható párhuzamba ezzel a módszerrel, hogy ez is testre gyakorolt közvetlen hatás, valamint a kézzel felkent anyagnak kiemelt szerepe van. A technika inkább a vákuumreakcióra épül, amit leginkább a háton alkalmaznak. A masszázs menete, hogy a mézet felkenik a páciens testére. A masszőr rányomja kezét a mézes bőrfelületre, majd kezeit megemelve a bőrt is felemeli. A folyamat közben erős vákuumhatás keletkezik. A vérbőség fokozódik, a pórusok kitágulnak. Ez általános reakció, minden masszázsnál bekövetkezik, de itt a méz értékes tápanyagai könnyen beszivárognak a bőr felső és mélyebb rétegeibe. A méznek rendkívül jó méregtelenítő hatása van, más gyógyító kúrák is alkalmazzák, sőt egyszerű fogyasztásával is sokat tehetünk egészségünkért. A méz mélyre jut, a salakanyagok pedig a vákuumhatás következtében a felszínre kerülnek. Ennek hatására a méz színe teljesen megváltozik. Ezt az adagot alaposan eltávolítják a bőrről, és feltesznek még egy újabb adagot és folytatják a kezelést. Egy alkalom kb. 1 óráig tart, de vannak részmasszázsok is, melyek rövidebb, nagyjából fél óráig tartanak.

Köztudott az is, hogy a méz nagyon erős bőrápoló is, magas nedvességtartalma gazdagon pótolja a szervezet elvesztett vízkészletét. Emellett magas cukor tartalma is van, mely energia pótlást nyújt, de enzim, vitamin készletei sem elhanyagolhatóak.

A méregtelenítő és bőrápoló hatása mellett izomlazító, stresszoldó, fájdalomcsillapító. Immunerősítő hatása is ismert, de izületi, reumatikus panaszokra is jól alkalmazható. Jó gyulladáscsökkentő, és fejfájáscsökkentő.


 

vissza...

masszázs

 

kép


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Hírek

 •  Egy kis zene:

   

  ________________________________

   

   

    Frissült az "Érdekességek" topik:

   

  Feng Shui

  A masszázsok világa

   

  _______________________________

   

   

   

   

Szavazás

Hogy tetszik a honlapom?
Nagyon gáz!
Nem valami jó, de azért elmegy!
Tetszik, de lehetne jobb is!
Nagyon jó!
Asztali nézet