MENÜ

Sportmasszázs


Bár a sportmasszázs lényegében a svédmasszázs elemeit és fogásait alkalmazza, egy pár mondatban azért külön fejezetet érdemel ez a kezelés, hiszen célja és hatásai némileg különbözik egy relaxáló masszázsétól. A masszázs célja kimondottan a test regenerációja – a nyugati masszázsokhoz hasonlóan – sportolás után, vagy azt megelőzően, a sport tevékenység bevezetése.

A masszázs sokkal erősebben és intenzívebben történik, mint a svédmasszázs, a dörzsölések és gyúrások leginkább a mélyizomzatot célozzák meg. Csökkenti az izomgörcsöket, asszimetriákat, a merev izmok okozta fájdalmakat, csökkenti a sportsérülések utáni felépülési időt. Az izmok vérellátása az erős gyúró mozdulatok következtében többszörösére növekszik, a tápanyag és az oxigén ellátásnak köszönhetően az izmok teljesítménye akár 40%-al is megnőhet. Nem komfort érzet javítás csupán tehát, amikor sporteseményeket nézve a sportolókat rendszeresen masszőr dolgozza át még ha csak egy pár percig is.

Sportolás előtt végzett masszázs eredménye a merev, letapadt izmok fellazítása, így azok terhelhetőbbekké vállnak. A test mozgása rugalmasabb, a sérülés (rándulás, ficam, izomszakadás, izomgyulladás, izomhúzódás) kockázata is lecsökken. Megfelelő kenőanyaggal izomlazítóval, izommelegítő olajokkal dolgozva tovább lehet fokozni a bemelegítés fokát.

Sport tevékenység utáni masszázs célja az izomzat regenerációja. A megterhelt izomszövetekből így gyorsabban és hatékonyabban távoznak a salakanyagok, méreganyagok, melyek a megfeszítés alatt szabadultak fel. A felgyülemlett tejsav is hamarabb távozik így, eredményesen elkerülhető az izomláz kialakulása. A végtagoknál alkalmazott úgynevezett intermittáló nyomással hatékonyan lehet eltávolítani a tejsavat az izomszövetből. A gyógymasszázsnál ezt a fogást ödémás végtagok kezelésére használják. A cél ilyenkor az, hogy a végtagban pangó testnedvet visszajuttassa a keringésbe.


vissza...

masszázs

masszázs

masszázs

masszázs

kép


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Hírek

 •  Egy kis zene:

   

  ________________________________

   

   

    Frissült az "Érdekességek" topik:

   

  Feng Shui

  A masszázsok világa

   

  _______________________________

   

   

   

   

Szavazás

Hogy tetszik a honlapom?
Nagyon gáz!
Nem valami jó, de azért elmegy!
Tetszik, de lehetne jobb is!
Nagyon jó!
Asztali nézet