MENÜ

Craniosacralis masszázs


A módszert még a 20. század elején William Sutherland amerikai csontkovács dolgozta ki elsőként. Ezt követően születtek meg sorra a tanulmányok a témában, és terjedt el világszerte, iskolák jöttek létre.

Ez a technika a koponyában (cranium), és a keresztcsontig (sacrum) a gerincoszlopban pulzáló agy és gerincfolyadékra fókuszál. Ha a folyadék áramlásában akadály keletkezik, vagy ritmusában zavar jön létre, az negatívan befolyásolja a lelkiállapotot és a szervezet működését. A lelki vonatkozások az agyon keresztül bioelektromos úton hat a zsigeri szervekre. A terápia kezelési felülete magában foglalja a koponya valamennyi csontját, arcot, szájat, a koponyacsontot. Ez a gerincvelői folyadékrendszer hasonlóan a szívérrendszerhez, vagy a légzőrendszerhez, érezhető ritmussal bír, és ennek megfigyelése segít az orvosoknak annak megállapításában, hogy a test jól működik e, és ha probléma van, hol kell végrehajtani a kezelést.

Általában, a gátakat fizikai sérülések vagy lelki traumák okozzák, melyek blokként raktározódnak a testben. Ha az embert több trauma éri, mint amit fel tud dolgozni, az ilyen formán marad továbbra is jelen az emberben. Ilyen traumák lehetnek a születéskori komplikációk, műtétek, autóbalesetek. A fel nem oldott gátak fájdalommal járhatnak, később egyéb szervi vonatkozásaik is lehetnek.

A kezelés menete során a kezelő kitapintja a folyadék áramlásának ritmusát, és kiértékeli az aktuális helyzetet. Megállapítja a normálistól való eltérések, ha akadályt tapasztal, hozzákezd annak feloldásában. A kezelés alapvetően a koponya csontjain történik, valamint a keresztcsonton. A cranio-sacralis folyadék pulzálása általában 6-12 ciklus/perc, mely egyénenként változhat, de egyénen belül állandó. A 6-nál alacsonyabb szám alulműködést mutat, a 12-nél nagyobb érték túlműködést.

A masszázs technikája finom érintések sorozata, mellyel megpróbálják visszaállítani a normális gerincvelői ritmust, hogy a szervezet védekező képessége, és regenerációja beinduljon. Ez az eljárás a kineziológiával rokon. A kezelő különösen gyengéd, apró, érzékeny mozdulatokkal dolgozik, nem alkalmaz lényeges fizikai erőt, vagy hirtelen mozdulatot.

Ez az inkább érintésterápia, mint masszázs bevált módszer a görcsök oldására, migrénre, allergiás reakciókra és fülzúgásra. De hatásosan működik nyaki és hátfájáskor, motoros koordinációs zavaroknál, jó fájdalomcsillapító. Felszültség oldó, ortopédiai betegségek hatékony kezelője. Hormonális zavarok esetén, tanulási nehézségekkor, hyperaktivitásnál, autizmusnál, dyslexiánál is javulást idéz elő.


vissza...

masszázs

 

kép


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Hírek

 •  Egy kis zene:

   

  ________________________________

   

   

    Frissült az "Érdekességek" topik:

   

  Feng Shui

  A masszázsok világa

   

  _______________________________

   

   

   

   

Szavazás

Hogy tetszik a honlapom?
Nagyon gáz!
Nem valami jó, de azért elmegy!
Tetszik, de lehetne jobb is!
Nagyon jó!
Asztali nézet