MENÜ

A Feng Shui használatának alapszabályaiAz Iránytű iskola

Leegyszerűsítve két alapvető módszer között választhatunk, melyből egyik az iránytű iskola, jó Feng Shui, mely hosszú távú eredményeket biztosít, de használata rendkívül bonyolult, sok tudást igényel. A távol-keleti Feng Shui mesterek is ezt a módszert használják.

 

A bágua módszer

A másik módszer: a bágua, három ajtós módszer, azaz a BHS iskola, melyet Thomas Lin Yun terjesztett el Amerikában. Kialakításánál figyelembe vette a tao, a buddhizmus és a nyugati tradíció jellemvonásait is.

Mivel könnyen megérthető és egyszerű a használata, bárki akár könyvekből is elsajátíthatja, s ezáltal gyors Feng Shui-t készíthet otthon magának.

A BHS módszer alapja a Bágua Térkép, melynek használata itt úgy történik, hogy a bejárati ajtótól viszonyítva rendezzük be - azaz aktivizáljuk a Feng Shui orvoslási eszközeivel - a különböző életterületeket.

 

A bágua térkép használata

 

A bágua térkép rátehető egy egész telekre, lakásra, szobára, konyhára (minden külön helységre) vagy akár egy íróasztalra is, ha csak azt szeretnénk aktivizálni. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy felosztom az adott teret 9 egyforma részre úgy, hogy fizikailag (centiméterrel) megmérem annak hosszát és szélességét.

Tehát ha bizonyos térre teszem rá gondolatban a bágua térképet, akkor a bejárati ajtónak (ha több van, mindig a sűrűbben használtat vesszük alapul) a térkép számai közül a 8, vagy az 1, vagy a 6-os számú helyen kell lennie. Hogy ezek közül melyiken, azt az határozza meg, hogy az ajtó a lakáshoz képest középen, jobbra vagy balra helyezkedik el. Minden életterületnek van egy száma (mely, egyben a személy gua száma is) és mivel a bágua térkép egy bűvös négyzet, így ezek a számok bárhonnan összeadva végeredményként 15-öt adnak. A számok a családban elfoglalt helyet is jelölik.

Munkahelyeken lehet alkalmazni a bágua térképet az íróasztalunkra, hiszen ott csak annyi a saját területünk. Ekkor az az oldal ahol ülünk, az a 8-as, 1-es vagy 6-os gua számú területeket jelenti, és innen kiindulva a többi életterület mutatja önmagát.

A bágua térkép életterületeinek a számokon kívül jellemző színei is vannak, melyeket az aktivizálásnál ugyanúgy használhatunk, mint a Feng Shui orvoslási eszközeit. Tehetünk például, ha gazdagabbak szeretnénk lenni, a gazdagság-siker életterületre egy zöld (saját fa eleme) vagy kék színű tárgyat (ez az életterületet tápláló víz elem színe).

Fontos, hogy eldöntsük, az egész lakást akarjuk-e aktivizálni (általában így valamivel erősebben működik a Feng Shui). Ezt akkor szokták alkalmazni, ha valaki egyedül lakik a lakásban és minden helyiség az övé. De ha többen lakják a lakást, akkor mindenkinek a saját szobáját külön-külön szokták feng shuival aktivizálni. Ekkor minden szobára külön-külön kell rátenni a bágua térképet és bepakolni a segítő orvoslási eszközöket az életterületekre.

 

Az 5 elem térképet ráhelyezve a bágua térképre, máris látható, hogy melyik elem melyik életterülethez tartozik.

Az életterületet aktivizálhatjuk még az elemhez illő tárgyakkal is (a Feng Shui orvoslási eszközökön kívül).kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kép

kép

 

vissza...

 

 

 

 


 

Hírek

 •  Egy kis zene:

   

  ________________________________

   

   

    Frissült az "Érdekességek" topik:

   

  Feng Shui

  A masszázsok világa

   

  _______________________________

   

   

   

   

Szavazás

Hogy tetszik a honlapom?
Nagyon gáz!
Nem valami jó, de azért elmegy!
Tetszik, de lehetne jobb is!
Nagyon jó!
Asztali nézet