MENÜ
A Feng Shui bemutatása - bevezetés

Feng Shui jelentése: szél és víz, más szóval környezetü nk és annak érzékelése. Ősi tudás, mely a tökéletes hely meghatározásának m űvészete lett. A kínai nép az ég és föld, napsütés és víz, azaz a természet jótékony energiáit, erőit felhasználva gazdálkodtak és éltek, harmóniában a természettel.

Ezen erők hatását tudatosan figyelve alakították ki lakókörnyezetüket is, ezért a természethez legközelebb álló földművesek szokásaiból és bölcsességük révén kialakított kultúrájukból született a feng shui, mely később szájhagyomány útján terjedt. De működő jótékony hatását az uralkodó osztály is kihasználta, melyet 7 pecsétes titokként őriztek. A császári dinasztiák e technikákkal tudtak hosszú időn át fennálló erős birodalmat felépíteni. Ma mindenki számára elérhető feng shuit a New Age mozgalom tette ismertté a nyugati világban. Lényege: ha az ember harmóniában él környezetével s tudatosan felhasználja annak jótékony energiáit akkor egy teljesebb, kiegyensúlyozottabb életre nyílik lehetősége. Úgy is mondható hogy a feng shui egy energetikai lakberendezés, mellyel esélyt adhatunk a velünk történő dolgok eredményesebb kiteljesedéséhez. Ugyanakkor a negatív energiák ártó hatását is tudjuk csökkenteni a Feng Shui szimbólumokkal. Vannak fontos alapelvek melyeket érdemes figyelembe venni. A feng shui alapja is mint mindennek az éltető életenergia vagyis a "Csí", mely szervezetünkben és környezetünkben ugyanúgy áramlik.

A Csí (életenergia) mozgása általában kanyargós spirális mozgás. A csível jönnek be az ajtón a jó lehetőségek, ezért jó ha keringettetjük, hogy hasznosulni tudjon.

("huzat" energia) energia keletkezik például ha az ajtó szemben van az ablakkal, ez nem jó mert ahogy bejön az ajtón, az energiával eggyütt a lehetőség is a szemben lévő ablakon gyorsan, hasznosulás nélkül távozik. Erre a megoldás ha nincs az ablakon sűrű függöny vagy az ablak előtt nagyobb növény,  akkor az ablakra ablakmatricát lehet ragasztani, esetleg a függöny szoba felöli oldalához kristálygolyót felfüggeszteni 43 cm hosszú damilra. Az ajtóban is jó megoldás a szélcsengő elhelyezése. A hosszú sivár egyenes folyosók is negatív Sá energiát hoznak létre. Erre a megoldások pl. kissebb bútordarabok elhelyezése a folyósón, falra képek, tükör, s középre kristálygolyó felhelyezése. A Sá azaz mérgező nyílenergiát illetve kivédését vegyük komolyan mivel meggyilkolja szerencsénket s ezálltal pénzügyi veszteségek, betegségek, családi veszekedések, munkahelyi nehézségek keletkezhetnek. Nagyon fontos kivédenünk a lakáson kívül elhelyezkedő bejárati ajtónkra néző vágó éleket mint pl. egy szemközti ház sarka, ajtóval szemközti fa, villanyoszlop vagy egy hosszú egyenes út az ajtóval szemben. Erre megoldás pl.: bokor, elterelő paraván, futóvirág vagy térelválasztó. A többi él energiát kivédhetjük az ajtó fölé akasztott, utca vagy udvar felé néző kültéri (Yin) bagua tükör felhelyezésével.
A lakás belső vágóenergia élei lehetnek: asztal, ágy, szekrény, oszlop sarkai melyek kivédhetőek ráhelyezett terítővel, futónövénnyel, fellógatott kristálygolyóval, gerendák élei bambusz furulya ill. szélcsengő használatával.
Legalább azon tárgyak vágóenergiáit szüntessük meg melyek huzamossabb ideig felénk mutatnak, pl. figyeljünk fekvőhelyünkre ahol több órát alszunk, mert ha pl. az asztal sarka fejünk felé mutat, nem tudjuk kipihenni magunkat és rémálmaink is lehetnek. Legegyszerűbb esetben éjszakára fordítsuk el az asztalt. Ugyan így figyeljünk az ülőhelyre is ahol sokat tartózkodunk.
Ez csupán csak néhány példa volt a rengeteg apró trükk és szabály közül, amelyekkel pozitívabbá tudjuk tenni környezetünket. A példák segítségével talán sikerült egy kicsi betekintést nyújtanom a Feng Shui művészetébe.

 

vissza...

képképképkép

masszázs

kép


 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


 

Hírek

 •  Egy kis zene:

   

  ________________________________

   

   

    Frissült az "Érdekességek" topik:

   

  Feng Shui

  A masszázsok világa

   

  _______________________________

   

   

   

   

Szavazás

Hogy tetszik a honlapom?
Nagyon gáz!
Nem valami jó, de azért elmegy!
Tetszik, de lehetne jobb is!
Nagyon jó!
Asztali nézet